Post vanuit Frankrijk deel IV: Beren

N˚ 04                                                                                     Pontis 25 juli 2019

Lieve Cris,

Even buiten de camping staan er beren langs de weg. Beren die weten dat door paringsdrift stroomopwaarts zwemmende zalm een eenvoudige prooi is. Het succes van zijn jacht, hangt op deze momenten van overvloed maar in zeer beperkte mate af van zijn vaardigheid. Veel meer wordt dat bepaald door van het kiezen van de juiste plek en dus zoeken de mensen langs de weg positie voor de komst van de reclamekaravaan van het circus Tour de France.

Waar een beer zich overeet om na zijn winterslaap weer aan te sterken, worden de mensen hier gedreven door hebzucht. Een petje een tas, sleutelhangers, snoepjes koekjes ik weet niet wat er allemaal voor mijn voeten valt. De meeste dingen raap ik op om te voorkomen dat ze in de natuur blijven liggen. Dit in tegenstelling tot de oudere dame voor ons. Als een aasgier duikt ze op elke mogelijke prooi. Dartelend als een jonge hinde, springt ze door de berm en geeft ze met een zelfvoldane blik menig kind het nakijken.

Hoe anders was dat bij de Colombiaanse supporters die wij gisteren in Gap zagen. Omdat wielershirts in Colombia een zeldzaamheid zijn, droegen ze voetbalshirts onder hun cowboyhoeden. Alles wat Colombia was, werd door hun herkend, toegejuicht en gefotografeerd. Enthousiast zwaaiden ze met hun vlag van vier, nee wel vijf meter lang. De reclamekaravaan kon ze gestolen worden. Ze dansten, lachten dronken en zongen en waren gelukkig met niets meer dan een glimp van Bernal, Henao of Quintana. Hun Tourhelden

Kus                  

Niels                

Lees hier deel III: spermatozoïden

Share and Enjoy !

Shares

3 comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics