Post vanuit Frankrijk deel III: Spermatozoïden

N˚ 03                                                                                     Gap 24 juli 2019

Lieve Cris,

In het zwangere Gap vraagt men zich niet af wat, maar wie het zal worden. Wie wint hier in de Haute Alpes de 17eetappe? Gap is zwanger van de Tour en het bewijs vind je niet alleen bij de zenuwen van de Tour familie. In de caravan waar de officiële Tour shirts te koop zijn, hangen rompertjes in geel, groen en met bolletjes. Bolletjes die gesponsord worden door Eric Leclerc, de Franse Albert Heijn. 

Ook wij krijgen van ‘La caissière chez Leclerc’ (het lieve meisje dat glimlachend en geduldig eenentwintig dagen lang niets anders doet dan dit) twee T-shirts in de zwangerschapsmaat: oversized fits all. Kleine meisjes dragen hem als jurk, dikke mannen als slim fit, sexy vrouwen trekken er een knoop in waardoor hun navel zichtbaar wordt. Het shirt zorgt ervoor dat ik het nummer van de Frans punk band Elmer Food beat, die alles over hebben voor een wilde nacht met de kassière, niet meer uit mijn hoofd krijg. ‘Elle me vente les saucissons. Le mien est en promotion. C’est la caissière…’

Als Trentin de beschuit met muisjes heeft ontvangen, fietsen we terug naar Savines-le- Lac. Vijfendertig kilometer die op de fiets sneller gaan dan met de auto. Over de vluchtstrook passeren we ploegwagens, bussen, de NOS, sport1. Alle volgers keurig bestickerd met een nummer dat ze van de organisatie hebben gekregen. Ik kan het niet helpen en zie geen auto’s meer. Ik zie een stroom aan spermatozoïden op weg naar Embrun en Valloire de volgende steden die bevrucht moet worden.

Kus                  

Niels                

Lees hier deel II: Pakezel

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics