Boeken

ISBN 9789048816392
Bindwijze: Paperback met flappen
Omvang: 272 blz.
Prijs: € 18,90
Verschenen: september 2013
Non-Fictie
 
Het rauwe, aangrijpende verhaal van een Nederlandse soldaat die opnieuw zijn weg moet vinden in de maatschappij
'Leven na Uruzgan' is het rauwe, aangrijpende verhaal van een Nederlandse soldaat die na een heftige missie in Uruzgan opnieuw zijn weg moet vinden in de maatschappij. Tegen een achtergrond van niet-begrijpende familie en collega’s die niet meer hetzelfde zijn als voor de missie gaat Vik de Wildt op zoek naar de antwoorden en vooral zichzelf.
leven na Uruzgan

  ISBN: 9789048802319
Bindwijze: Paperback met flappen,
 Omvang: 224 pagina's, 17,90 euro
Prijs: € 17,90
Verschenen: Juni 2009
Vanaf het moment dat de eerste kogels hem om de oren vliegen, weet kapitein Vik de Wildt dat alles anders is dan hij zich had voorgesteld. Een jaar lang hebben zijn 150 mannen zich kunnen voorbereiden op deze missie. Toen de politiek besloot deel te nemen aan de oorlog in Afghanistan, stond hun leven opeens in het teken van dat ene doel: de uitzending. Vanaf dat moment trainden, leefden, aten en dronken ze Afghanistan.
Soldaat in Uruzgan volgt de missie van kapitein Vik de Wildt en geeft een indringend beeld van de fysieke en psychische strijd van soldaten die uitgezonden worden. Met veel oog voor detail volgen we de soldaten vanaf het vertrek van een winderige militaire basis in Nederland naar het bloedhete zuiden van Afghanistan: Uruzgan. Nachtelijke patrouilles door onherbergzaam gebied, onverwachte aanvallen van de taliban, de onberekenbare dreiging van bermbommen, een bevolking die snakt naar hulp en rust, het eerste begin van infrastructurele wederopbouw en vooral de prestaties van soldaten onder extreme druk.
soldaat in uruzgan origineel

In de volgende boeken zijn korte verhalen of gedichten van Niels opgenomen
 

WTF?! Volwassen worden na 9-11

Volwassen worden na 9-11 bevat de verhalen van jong talentvolle Nederlanders die tien jaar na dato terugkijken op de invloed die 11 september op hun leven heeft gehad.

Taskforce Uruzgan bevat de verhalen van Nederlandse militairen in Uruzgan. De schrijvers werden begeleid door Arnon Grunberg en Noël van Bemmel.
  Dichtbundel in de bundel is het gedicht Nuchter opgenomen.