Post uit Frankrijk deel IX: Mijnwerker

N˚ 09                                                                                     Villard Notre-Dame 30 juli 2019

Lieve Cris,

De ‘Tunnel Villard Notre-Dame’ is een meter of vierhonderd lang en er brandt geen licht. Omdat de weg de contouren van de berg volgt, ligt de uitgang van de tunnel om een hoek en dus is het er na een meter of vijftig aardedonker geworden. Nu het licht uit is, blijven alleen nog geur en geluid over. Ik hoor water dat de kortste weg omlaag zoekt en door de berg heen sijpelt, alsof er ergens een groepje arbeiders staat te plassen. 

Het is koud in de tunnel. De uitlaatgassen van de paar auto’s die er dagelijks passeren hebben de muren in grauwzwart behangen. Lukraak geplakte muurversiering die naar diesel ruikt. Ruim duizend meter boven zeeniveau, ben ik een mijnwerker zonder kompel en erger nog, zonder lamp op zijn helm. In een poging de uitgang te vinden, pak ik mijn mobieltje uit mijn achterzak. Op de camping een prima zaklamp om in het donker het toiletgebouw te vinden, maar onder de grond volkomen waardeloos. 

Voorzichtig beweeg ik me naar de zijkant van de tunnel en plaats mijn hand tegen de natte rotsen. Voetje voor voetje werk ik me op de tast door de mijnschacht tot het einde van de tunnel zichtbaar is geworden. Er klinkt een droge klik als mijn voeten blind de pedalen vinden om de tunnel uit te rijden. Het licht aan het einde van de tunnel dat op een geleide kabel schijnt, die ik bij de ingang blijkbaar over het hoofd heb gezien. 

Kus                  

Niels                

Lees hier deel VIII: Batman

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics