Dagboek van een pelgrim deel 9: Leesbril

20 -5 Lourdes – La Rochelle

Deel 8 lees je hier (Dag 9 vervolg Bernadettes angels, bedevaart Lourdes)

Nadat de motoren linksaf geslagen zijn, stoppen ze net voorbij het supermarktje op de hoek van de Rue Guynemer. Een dame in een vergeelde witte legging met bloemetjesmotief, mompelt wat als we afstappen.

‘Dit kan toch niet, wat doen die mensen hier?’ In het ‘die mensen’ klinkt een diepgeworteld vooroordeel door, over motards. ‘Moet je zien, een auto kan er nog maar net langs.’ Een man neemt de boodschappentas waaruit een prei en een fles wijn steekt van haar over en haalt zijn schouders op.

‘Zo gebeurt er hier nog eens wat.’ Vriendelijk knikt hij onze kant op, en probeert zijn vrouw mee te nemen.

‘Wat doen ze hier?’ Mopperen haar grijzende krullen vol afkeur.

‘Boodschappen, net als wij.’ Hij wijst op de twee motorpakken die de winkel in verdwijnen. ‘Kom.’

Kniezend laat ze zich door haar echtgenoot meenemen. Af en toe kijkt ze argwanend, hoofdschuddend en afkeurend om naar de indrukwekkende motoren, maar meer nog naar die mannen. Kerels in hun leren motorpakken vol met emblemen en badges. Naar hun leren laarzen en grijze baarden, naar de tatoeages op hun lichamen en de sigaret op hun lippen.

Voor haar afschrikwekkende snuiters, maar dat komt vooral omdat zij ze ’s morgens voor het vertrek niet ziet. Dat ene moment zo net na het ontbijt, als ze met een kop koffie en hun leesbrilletje op glimlachend naar hun mobiele telefoons staren.

 

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics