Dagboek van een pelgrim deel 8: Badwater

Lourdes 19-5

Deel 7 lees je hier (Dag 8 vervolg Bernadettes angels, bedevaart Lourdes)

‘Je mag het licht nog wel aandoen hoor, ik slaap toch nog niet.’ Klinkt het in het donker uit het andere bed op de hotelkamer. ‘Ik lig er ook pas net in.’

‘Dank je. Hoe was je dag?’

‘Bijzonder, echt heel bijzonder. Ik heb vandaag een bad genomen in het water van de bron.’

‘Koud?’

‘Ja, maar het is vooral een heel ritueel. Eerst moet je naar een soort kleedkamer waar je je helemaal uit moet kleden. Het enige dat je hebt is een soort een lapje waarmee je je kunt bedekken. Als je bijna aan de beurt bent, dan komen ze je ophalen.’

‘Wie?’

‘Twee van die mannetjes, in gewaden. Die begeleiden je naar het bad dat dus zo gemaakt is dat jij er in een keer in kunt lopen terwijl zij gewoon droog blijven.’ Op de manier waarop Roeland het me vertelt, krijg ik het gevoel dat ik me een revolutionair badkamer systeem in een grot moet voorstellen. ‘Het was echt heel bijzonder.’

‘Hoe bedoel je?’

‘Tja, hoe zal ik het zeggen. Weet je, toen ik eruit stapte was het anders. Er was echt wel wat gebeurd.’

Zelf kan ik het niet helpen om even te denken aan de grap die beneden in de foyer voorbij kwam.

‘Weten jullie wat het grootste wonder van Lourdes is?’ Dat er maar zo weinig mensen zijn die echt ziek worden als ze hier uit bad komen.’

 

Share and Enjoy !

Shares

2 comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics