Vooruitziende blik

03 Mrt ’21 lockdown dag 76

In de stinkende hitte, leunen onze ruggen tegen een Pools bos. Mijn uniform plakt aan mijn lichaam. Regelmatig haalt mijn vlakke hand uit naar de muggen in mijn nek waar kleine druppeltjes zweet zich door mijn huidporiën naar buiten drukken.

Gemiddeld genomen een half jaar voor aanvang van een grote oefening moesten de logistieke wensen worden ingediend. Voor zaken als munitie en brandstof maakte dat niet uit, voor het eten wel en dus prakken onze vorken, bij vijfentwintig graden plus, door de boerenkool met worst in de mess tin’s. Hoofdschuddend speculeren we over de soep bij de lunch van morgen: bruine bonen, goulashsoep of oer Hollandse snert met roggebrood.

Iedere avond, als Wopke voorbij komt, word ik er even aan herinnerd. Waar Nederland inmiddels in korte broeken op de fiets over de heuvelrug danst, heupwiegt Wopke met zijn schaatsen over de Bonkevaart. ‘We moeten vooruit kijken’, zegt hij.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics