Vergeten

28 dec ’20 Lockdown dag 12

Buiten in de rij voor de supermarkt, open ik alvast mijn AH- app. Binnen wil ik geen tijd verliezen aan het invoeren van een code omdat gezichtsherkenning straks niet meer werkt. Niet voor anderen dus, maar uit luiheid voor mezelf. 

Uit mijn linker jaszak trek ik mijn telefoon. In de rechter zoekt mijn hand naar een mondkapje, maar vindt niets. Twee klanten ben ik inmiddels van de deur verwijderd en mijn hand zoekt tevergeefs driftig door alle zakken die ik heb. Met nog maar een klant voor me, voel ik mijn hoofd warm worden. Noodgedwongen stap ik uit de rij en doorzoek nu ook mijn boodschappentas waar ik hem nog nooit in bewaard heb.

In Cyprus, duurde het een paar weken voordat ik gewend was aan de Britse VN-Jeeps. Toen ik niet meer hoefde na te denken over de tegengestelde bediening, greep mjin rechterhand soms plotseling in de deur als ik moest schakelen en zette ik ruitenwissers aan in plaats van een knipperlicht. Nu mijn hoofd zich bewust is van een mondkapje, ligt hij steeds vaker thuis. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics