Uitgeperst

13 Jan ’21 Lockdown dag 28

Een fles shampoo ging bij ons thuis leeg als een drietrapsraket. Fase I, is niets anders dan het normale gebruik. Als hij dan bijna op is begint fase II, het op zijn kop wegzetten van de fles. het moment dat er echt niets meer uitkomt, draai je de dop eraf, laat een klein beetje douchewater de fles inlopen en schudt terwijl je duim de bovenkant afsluit.

Zo haalden we het maximale uit tubes gel, handcrème en tandpasta door ze tegen het einde van hun leven open te snijden voor een vinger van hun ingewanden. Behalve natuurlijk die ouderwetse tandpasta’s, die je met een klem leeg rolde tot het laatste tufje. Waarna mijn vader er met zijn duimen nog een beetje leven uit wist te drukken.

Het grote wonder was in mijn ogen de tube Elmex die je op zijn dop kon wegzetten en daardoor eindeloos lang mee leek te gaan. Een beetje zoals het Pfizer vaccin. Waar een arts, ongetwijfeld een generatiegenoot van mijn ouders, vandaag over vertelde dat hij inmiddels zeven in plaats van vijf doses uit een flacon haalt.  

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics