Trainen met Mooie Mario Cipollini

‘Het is hier geen Venetië maar toch …’ In een door Il Re Leone persoonlijk gesigneerde roze trui peddelen ik met hem op een waterfiets door de Amsterdamse grachten. ‘Er is hier meer sfeer dan destijds in Groningen, dat in de verste verte niets met Italië te maken had.’

‘Is dit het pak wat je toen ook aan had?’

Hij strijkt over de creatie van Cavalli in luipaardmotief. ‘Alleen de schoenen zijn nieuw.’ Zachtjes neuriet Mario mee met Stayin’ Alive van de Bee Gees dat van de boot naast ons klinkt. ‘Ik kom hier altijd graag. Kijk naar al die mensen, de moeite die ze doen om zich mooi uit te dossen op een zonnige dag als deze.’ Even schuift Mooie Mario zijn chique zonnebril omhoog en knipoogt naar een prachtige drag queen met fel gestifte lippen.

‘Is het vanwege het verkleden?’ vraag ik terwijl we twee plastic glazen champagne krijgen aangereikt. ‘Jij verkleedde je ook graag in tenues die volgens de wielerbond verboden waren.’

È bastato un’attimo per conoscerti… Non basterà una vita per dimenticarti!’ Jou leren kennen ging zo vlug, maar het zal een leven lang duren voor ik je kan vergeten. Zo dankt Mario de gulle geefster en gaat even later verder alsof er niets gebeurd is.

‘Dat is het probleem met jullie Hollanders’, zucht hij naast me.

‘Sorry?’

‘Jij hebt het over verkleden alsof het een kinderfeestje is. Ik heb het over aankleden, ervoor zorgen dat je voor elke gelegenheid gepast gekleed bent.’ Ik kijk naar mijn outfit, die roze trui past goed op mijn witte pak en bij de Canal Parade.

‘Jij hebt je gekleed om niet buiten de boot te vallen,’ wijst Mario me terecht, ‘niet onverzorgd maar ook niet uitbundig zoals de rest.’ Hij trekt aan mijn broekspijpen en kijkt naar mijn benen. ‘Waarom scheer je ze?’

‘Omdat ik koers, of eigenlijk omdat ik zou willen koersen.’

‘Fout, je scheert je benen omdat je jezelf moet soigneren.’ Even verderop is een brandje ontstaan en springen opvarenden in blinde paniek van een bootje de gracht in. Om drenkelingen op te vissen, zetten we aan en sprinten erheen.

‘Mijn jurk!’ huilt een bepruikte dame waarvan de make-up ernstig uitgelopen is. Mario lacht. ‘Het is net koers, die drama queen huilt zoals mijn tegenstanders nadat ik ze in een sprint heb verslagen.’

Niels ®elen

Trainen met

 

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics