Trainen met El Pistolero

 

‘Hola. ¿Qué tal?’ Contador schiet me fictief neer door zijn duim op wijsvinger te laten vallen. Verbaasd kijk ik hem aan en geef de Tourfavoriet een hand.

‘Wat brengt jou hier op de schietbaan?’ wil ik weten.

El pistolero wijst naar het accuracy scherpschuttersgeweer dat naast me op de grond staat. ‘Mijn vizier moet op scherp voor de komende weken.’ Hij propt de gele oordopjes in zijn oren en gaat op mijn uitnodiging achter het geweer liggen. Behendig beweegt hij de grendel naar achteren en naar voren. Zelf ga ik naast hem liggen, met de kijker selecteer ik een doel.

‘875 meter, lichte wind, twee klikken links’ zeg ik. Contador draait aan de kijker. ‘Concentratie en een goeie positie zijn belangrijk, maar een goeie scherpschutter houdt met alle factoren rekening.’

Rustig haalt El Pistolero de trekker over. ‘Vroeger noemden ze me de kanarie, maar dat is niet een dier waar je als renner naar vernoemd wil worden.’ Er klinkt een tweede schot. ‘Dat is een beetje als Rasmussen, die ze The Chicken noemden, vind je ook niet?’

Ik knik. ‘Toch zijn er wel een aantal heel mooie. De haai, de gorilla, de adelaar van Toledo.’

‘Wist je dat ze Quintana ook de adelaar noemen?’ vraagt Alberto me terwijl hij een derde patroon in de kamer grendelt. ‘De witte adelaar, wat raar is voor zo’n donkere jongen.’

‘Misschien vanwege zijn witte trui?’ opper ik, ‘795 meter, wind, drie klikken.’

‘Kan zijn.’ Zonder moeite wordt het nieuwe doel getroffen, ‘Wat denk je eigenlijk van de das?’

‘De scheerkwast bedoel je? Een blaireau is ook een scheerkwast en dat was precies waar Hinault op leek als hij een haarband droeg.’

‘Me amas tonto, je houdt me voor de gek!’ proest El Pistolero, maar ik schud nee. ‘Heb je nog een tip voor de twee ritten in Nederland?’

‘Ja,’ antwoord ik, ‘zaterdag is kort dus daar worden geen grote verschillen gemaakt, maar zondag is het anders.’

‘Want?’

‘Dan is er de wind, en dan moet je je ploeg net als hier een paar klikken links of rechts laten maken om iedereen op de kant te zetten.’

 

 

Niels ®oelen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics