Ten voeten uit

30 Dec ’20 lockdown dag 14

Trots laat Ties me vanmorgen zijn nieuwe schoenen zien. Nike’s. Sneakers waren in mijn tijd uit den boze. Hij loopt nooit op iets anders. ‘Slecht voor je voeten’ beweerde mijn moeder en dus was ik veroordeeld tot degelijke leren schoenen. Bunny’s, waarvan het enige mooie in de doos, de sticker van het konijn was.  

De sneakers van Ties zijn op een aantal plekken verstevigd. Speciaal gemaakt om te skaten, de lockdown hobby van mijn zoon. Op zijn kamer hangen inmiddels twee gebroken boards en staan zeker acht paar. De neuzen van de linkerschoen bestaan niet meer, tot op de draad versleten.

Acht paar in negen maanden is indrukwekkend. Vergeleken met Imelda Marcos is het niets. Haar imposante schoencollectie van meer dan duizend paar, werd overigens verwoest door termieten.  Dat moet ik mijn moeder toch nageven. Wat ik ook probeerde die Bunny’s waren niet kapot te krijgen. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics