Stofzuigen

04 Jan ’21 Lockdown dag 19

Het aftuigen van de kerstboom is misschien nog wel een groter drama dan het optuigen. Als alle kerstballen en de verlichting weer in de antieke verhuisdoos zitten, ben ik blij als ze weer een jaar lang ondergedoken zitten op hun vaste plek. Veilig achter het schot op de zolder.

Als de dozen boven staan, sleep ik de kerstboom naar buiten en is de enige overgebleven herinnering aan kerst, de mysterieuze graancirkel van dennennaalden met uitlopers naar de achterdeur. Een cirkel met de geheime kracht om na meerdere keren stofzuigen in de komende maanden nog steeds naalden tevoorschijn te laten komen op de meest onwaarschijnlijke plekken. 

Ik had dit jaar geen echte boom, ik had iemand in de keuken die dacht dat het beter was om de spaghetti voor het koken doormidden te breken. Gehalveerd past het gewoon makkelijker in de pan. Toen ik vanmorgen op het toilet zat voelde ik een nare steek in mijn voet. Nadat ik het stukje spaghetti uit mijn sok getrokken had, pakte ik de stofzuiger nog maar een keer. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics