Speelkwartier

Het is 2004 als Nederland voorzitter is van de EU en in hotel Huis ter Duin een conferentie voor defensieministers organiseert. Van een echte oorlog is er nergens ter wereld sprake en het enige zwaard van Damocles dat ons boven het hoofd hangt, is dat van het internationale terrorisme. 

Samen met een handvol collega’s van de andere krijgsmachtdelen vormen wij het amusement. Wanneer de ministers de conferentie-, eet-, of balzaal verlaten en ze met een Pouilly-Fumé over het terras lopen, mogen ze even een geweer vasthouden of in een pantservoertuig zitten. Verstand van defensie blijken ze veelal niet te hebben. In vluchtige gesprekken, kijk je in de ogen van kinderen, die trots zijn op het speelgoed waar ze over beschikken. 

Afgelopen week in Brussel kwamen de ministers opnieuw samen. Onder leiding van de Amerikaanse president spraken ze uren over de situatie in de Oekraïne. Een antwoord hebben ze nog niet. Eerst bijkomen van de schrik, van het besef dat het speelkwartier voorbij is. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

3 comments

 • Hans de Vreij  

  Haha!

 • Niels Roelen  

  Hey Hans,
  Met de Fennek stonden we ook op de Eurosatory. Naast ons stond een bedrijfje uit het voormalige oostblok dat in drones handelde. Het bedrijf, I kid you not, had prostituees meegenomen om de potentiële klanten te verleiden. Met de infraroodcamera keken mijn wachtmeesters of de dames na het klantenbezoek haar slipje nog aan had. 🙂

 • Hans de Vreij  

  Het is een kleine wereld, Niels. Ik deed destijds verslag van die bijeenkomst voor de Wereldomroep. Ook ik mocht bij de achter het hotel geparkeerde Fennek kennis nemen van de kwaliteiten van dat voertuig. Zo liet men me met de infraroodcamera zien dat het vrouwelijke kruis warmer is dan het mannelijke, I kid you not 🙂

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics