Space invaders

08 Jan ’21 Lockdown dag 23

De online lockdown lessen liggen Ties niet zo. Drie keer per dag beklaagt hij zich, als bewijs dat ze allemaal niks zijn, over die ene les Engels waar hij de kat moest laten zien. Desondanks weet ik hem zo ver te krijgen dat hij ze aan de tafel en niet meer uit bed volgt.

De live lessen Engels uit mijn middelbare schooltijd gaven ook vaak te denken. Tijdens proefwerken verschool mijnheer Van Boven zich achter een vergeelde krant met twee kijkgaten. Om zijn kaalheid te verbergen kamde hij een lange lok van links naar rechts en als je naar zijn dode geraniums in de vensterbank keek, dreigde hij met schorsing. Het weerhield hem er niet van om ze, tegen de geluidsoverlast, met pot en al vanaf de eerste verdieping naar het sportveld UFO’s te smijten.

Vlak voor de vakanties kwam mijnheer Van Boven even tot rust. Dan drong hij ons klassikaal zijn favoriete plaat op. Omdat de les korter duurde dan de War of the Worlds, stelde hij ons na de bel gerust door te vertellen dat de buitenaardse wezens niet opgewassen zijn tegen simpele virussen.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics