Sonnet 18 deel II (Shall I compare thee to a summersday)

 

 ‘Iedere keer als ik naar huis fiets, ruikt de buitenlucht zo zoet.’ Ze bloost en haar blauw grijze ogen stralen. ‘Ik weet niet precies wat het is, maar ik denk dat het komt van de rozen die overal in bloei staan.’

‘Het zijn de rozen niet,’ antwoordt hij, ‘als een tijger heb ik de fietsroute tussen je werk en thuis afgezet met mijn feromonen.’

‘Feromonen? Dat is volgens mij een vrouwelijk hormoon.’

‘Volgens mij niet.’

‘Het geeft niet, je weet best dat ik vrouwen ook leuk vind.’ Klinkt het plagend vanuit haar hangmat terwijl hij zijn telefoon pakt.

‘Hier,’ leest hij voor vanaf zijn iPhone, ‘feromoon komt uit het Grieks en betekent drager van opwinding. Het zijn chemische bestanddelen die door zowel mensen als dieren worden afgescheiden om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken.’ Langzaam laat hij zijn vinger over het scherm glijden terwijl zij verveeld haar glas wijn uit het gras pakt en uit de hangmat stapt. ‘Ik neem dus aan dat mannen en vrouwen het produceren. Het wordt overigens afgegeven via de zweetklieren dus douchen is killing voor je feromonen.’

‘Dat zou wel verklaren waarom je geen bezwaar hebt om me te likken na een dag werken. Wat ik me wel afvraag is waarom je me dan nog aantrekkelijk vindt na het douchen.’

‘Buiten je uiterlijk?’

‘Ja, als ik het namelijk goed begrijp is juist de geur zo noodzakelijk om je seksueel tot de ander aangetrokken te voelen.’

‘Het is je crèmespoeling.’

‘Die kokosgeur?’

‘Ik wist niet dat het kokos was.’

‘Wat denk jij dan dat het is?’

‘Geen idee, maar het ruikt naar die kaakjes met suiker erop. Nizza ofzo.’ Glimlacht hij. ‘Als ik je haar ruik, dan moet ik altijd aan vroeger denken. Het moment dat ik ’s avonds in mijn pyjama tegen mijn moeder aangekropen mijn koekje in de thee doopte.’

 

Niels ®elen

 

 

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics