Songfestival

Lieve Hilmar,

 

Ergens in de afgelopen week werd mijn deurmat bedekt door Trijntje in haar songfestivaljurk. De door Tycho Boeker ontworpen jurk veegde de laatste slaap uit mijn ogen en deed me glimlachen. Een lach die overigens maar van korte duur was. Terwijl ik naar de keuken liep, wat sinaasappels op het aanrecht legde en de waterkoker aanzette, vouwde ik de krant open. Achter de prachtig vormgegeven decolleté-split, die doorliep tot het punt waar bij de moderne vrouw tegenwoordig het schaamhaar weer wordt geëtaleerd, zag ik dat de navel op de buik van Trijntje ontbrak.

Zoals iedere morgen liet ik de krant op de eettafel vallen. Boven hoorde ik dat de douche werd uitgezet en dus begon ik met het rollen van croissantjes, zette de espresso op het vuur en perste de jus. Even later zag ik mijn vriendin achter de krant schuiven.

‘Wil je ook een gebakken ei?’

‘Lief’.

Ik zag hoe ze met haar handen haar kapsel in model bracht.

‘Strammer Max?’

‘Ooooh, wat is dat!’

‘Een uitsmijter’, wilde ik haar antwoorden, maar de verontwaardiging klonk alsof het duidelijk om iets anders ging.

‘Nou, wat lelijk!’ vervolgde ze, ‘alsof ze corrigerend huidkleurig ondergoed aan heeft onder die jurk.’

Ineens begreep ik waarom ik geen navel (of schaamhaar) had gezien en wat er mis was met de jurk. De op het eerste gezicht spannende jurk was degelijk gemaakt met een stuk stof groter dan de slips aan mijn oma’s waslijn, Hilmar. Toen ik vandaag opnieuw de krant opensloeg kopte het AD: ‘Opeens is Trijntjes navel weer bedekt.’

Ik struikelde over het woordje ‘weer’, maar begreep al snel dat de krant bedoelde dat Trijntje in een andere jurk met een stoer leren jasje had gerepeteerd. Dinsdag moet ze het gaan doen, ons land naar de finale van het songfestival zingen, maar nu al weet ik zeker dat ik niet zal gaan kijken. Op aanraden van de NRC huur ik die avond voor mijn vriendin de film Silver Shoes (vandaag op het Holy Fuck festival te zien in Filmhuis Cavia.) Vrouwvriendelijke porno, erotiek in al haar verschijningsvormen. Al sluit ik niet uit Hilmar, dat ik bij de scènes met het meisje dat graag mannenondergoed draagt me toch afvraag hoe het met Trijntje gaat.

 

Liefs,

Niels

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics