Smoesjes

3 Feb ’21 lockdown dag 49

Op de dagen dat er niet veel interessants op school te doen was, je niet een vak had waar ik iets aan zou missen, bleven Tjerk de Kuyper en ik thuis. Bij gebrek aan internet en Corona is dat geen sinecure. Voor het volgen van de lessen toegepaste natuurkunde op de biljarttafel van zijn vader, waren er een aantal randvoorwaarden waar je aan moet voldoen. 

 Om te beginnen moest je eerst een geloofwaardig excuus verzinnen. Met dat excuus, meestal een eenvoudige ziekte zoals griep, moest je de concièrge telefonisch overtuigen. Wat het beste ging als Tjerk zich voordeed als mijn vader en ik als de zijne. Om niet op te vallen moest er ook voldoende tijd tussen de twee telefoontjes inzitten, maar je moest wel voor half negen gebeld hebben. Een geloofwaardige griep scheelde je, als je ouders niet door school gebeld werden, soms wel negentig kilometer (drie dagen school) fietsen.

Of een goede griep vandaag de dag als smoes nog zou werken, valt te betwijfelen. Zo bleek in Rusland gisteren dat zelfs een coma geen geldig excuus meer is om niet te komen. Nu moet ik zeggen dat vergiftiging als smoes ook wel een beetje over the top is.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics