Slaap zacht. Meneer de president

21 Jan ’21 lockdown dag 36

Oh! Pardon Tu Dormais… Op zoek naar elk bericht dat me ontvoert uit de constante stroom van corona nieuws, sla ik de helft van mijn krant over. Ik blader door tot de recensie van het nieuwe album van Jane Birkin. 

Ik ken Jane van de zomervakantie voordat de muur viel. De vakantie dat ik op de dansvloer van een Franse discotheek door Anne werd verleid. Met haar ene hand in mijn nek, gleed de ander veelzeggend over mijn rug. Wat er daarna precies gebeurde, kan ik me niet herinneren. Ik weet alleen dat “je t’aime, moi non plus” van Gainsbourgh en Birkin ineens echt iets betekende. 

Alsof de camera’s zich excuseerden voor het betrappen van een slapende Clinton tijdens de inauguratie van Biden, bewogen ze door. Maar ik had het gezien, die tevreden glimlach op zijn lippen. De lach van een kind dat gelukzalig terugdroomt naar de mooiste momenten van zijn verjaardag. In het geval van Bill sluit ik een vage herinnering aan the oval office niet uit. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics