Seksisme, de grote samenhang der dingen

ontwerp Nawed Elias

Zazai DIF Amsterdam

‘Hoe jullie eruit zagen in die klassieke Afghaanse kleding. Net piraten, echt heel cool.’

‘Gaaf hè, heb je die andere foto ook gezien? In wat mijn dochter noemde een over the top rockstar look?’

‘Ik vond het knap dat die broek paste met jouw gespierde fietsbellen. Sorry Benen.’

‘De stof stretchte iets, maar je vond het dus niks?’

‘Iets te theatraal, dat Afghaanse vond ik veel beter. Zeker die foto van jullie samen was prachtig. Al die stoere koppen.’

‘Die andere lijn is ook bedoeld voor bruiloften en exclusieve feesten. Ik vond het erg gaaf.’

‘Ah, maar ik zie je liever cleaner, meer sexy, meer jij.’

‘Wel met smokey eyes?’

‘Neeeeee, heb je het gekocht trouwens?’

‘Nee, to F***ing expensive.’

‘Geeft niet, een spijkerbroek los op je heupen is all I need.’

‘Ik zag trouwens een link voorbij komen van een Spaans label, Palomo. Er zijn geen grenzen meer aan mannenmode.’

‘Ik zag het ook. Het geeft mooi aan hoezeer onze hersenen geprogrammeerd zijn in mannelijk en vrouwelijk. Ik zou overigens liegen als ik zei dat ik het wel wat vond. Wat is er mis met het verlangen dat ontstaat vanuit de prachtige man-vrouw diversiteit die verloren gaat in gender mode als dit? Mode die van het ene geslacht geen neutraal, nee, het ándere geslacht probeert te maken. In de outfit die jij zondag showde zocht ik vooral naar bevestiging van jouw heerlijke mannelijkheid.’

‘Die modellen van Palomo vinden het volgens mij ook niks. Zelden zag ik foto’s waar mensen zo suïcidaal voor zich uitstaren. Pierrots die hun kleding als molenstenen om hun nek gehangen kregen.’

Palomo Fashion

‘Je strakke broek, je borstkas, je blote voeten. Het zag er ook geil uit toen je liep hoor. Ik wil maar zeggen dat ik daar als vrouw automatisch op focus.’

‘Die over the top rock outfit? Zo strak zat die broek niet.’

‘Ja, omdat mijn oog dat waardeert.’

‘Ik voelde me er erg mannelijk in.’

‘Je hebt geen idee hoe mannelijk ik je überhaupt vind.’

‘Nee, en dat is ook niet erg.’

‘Dat randje slip boven je nonchalante jeans. Het zien van je gespierde bovenbenen bij bepaalde bewegingen… Ik kan nog wel even doorgaan. Maar zal het je allemaal niet vertellen. Je zou er op gaan rekenen en me niet meer verleiden door me ineens op te tillen. Of tussen mijn benen te voelen terwijl ik sta te koken en dat ik dan doe alsof ik het niks vind, alsof ik dat niet vind kunnen op dat ene moment.’

‘Dat staat los van mijn mannelijkheid. Voor mij heeft dat juist alles te maken met jouw vrouwelijkheid.’

‘Je hebt het mis, het is de grote samenhang der dingen.’

 

 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics