Playboy

Lieve Hilmar,

 

Afgelopen week werd minister Hennis verkozen tot de machtigste vrouw van Nederland. Haar dossierkennis werd geroemd en bovendien wist ze eigenhandig de bezuinigingen bij defensie te keren. Zelf had ik de indruk dat ze daarbij enigszins geholpen werd door een Boek-raket… Als ik vrouw was weet ik niet of ik gelukkig zou zijn met deze titel, al was het maar omdat ik vrees dat Oscar Wilde destijds gelijk had toen hij zei dat alles in de wereld om seks draait, behalve seks. Seks draait om macht.

In diezelfde week besloot Hugh Hefner zijn macht op te geven. De naaktmodellen zullen mij in de toekomst niet meer afleiden van de boeiende artikelen die het blad vullen. Nooit meer naakt in de Playboy was een schok voor mij, Hilmar. Mijn verlangen naar vrouwelijk naakt begon als bij vele puberjongens in de tijd dat je over de Playboy fluisterde, maar hem niet durfde te kopen. Waardoor je genoegen moest nemen met de lingeriepagina’s uit de Wehkamp-gids.

Mijn eerste Playboy, een tweedehands die ik gestolen had uit de leesmap, verdween onder de matras. Om te voorkomen dat mijn moeder hem zou vinden, leek het me vanaf die dag verstandig om zelf mijn bed te verschonen. Ongetwijfeld zal mijn moeder, die vijf broers had, geweten hebben wat er speelde maar wijs geglimlacht hebben bij de gedachte dat ze haar macht over mij aan het verliezen was.

De Playboy pin-ups waren in Afghanistan verboden maar vonden zonder enige moeite met de post hun weg naar de bunkers waar we sliepen. Gedoogd door alle rangen binnen ons bedrijf alsof het whisky en bier waren tijdens de Amerikaanse drooglegging.

Hugh Hefner was onze Al Capone, Hilmar. Een Al Capone die zijn imperium, zijn macht, ziet afbrokkelen door de opkomst van internetporno, de bunny wordt met uitsterven bedreigd en dus moeten er keuzes worden gemaakt. Even vreesde ik dat hij, geïnspireerd door Edgar Wallace, intellectueel geworden was. Dat hij een interessanter onderwerp om over te praten had gevonden dan vrouwen, maar zijn donatie aan de verkiezingscampagne van Hillary en zijn investering om na zijn dood begraven te kunnen worden naast Marilyn Monroe stelden me gerust, Hilmar.

Vrouwen hebben ons nog steeds in hun macht, waardoor wij mannen al eeuwen om de felbegeerde tweede plek vechten. Voor vrouwen die bewust macht uitstralen gaan wij niet ‘Opzij’, Hilmar, ze lijken te veel op ons. Liever zie ik vrouwen die hun charmes gebruiken en zo subtiel bloot leggen hoe de verhoudingen eigenlijk liggen.

Liefs,

 

Niels

 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics