Ochtend

‘Is dit uw konijn?’ Ik kijk omhoog naar de eerste verdieping waar de nieuwe overbuurvrouw uit het raam hangt.

‘Ja.’ Ze kijkt op haar horloge, het is ongeveer kwart voor zeven. Misschien twijfelt ze of ze droomt. ‘Hoe kom jij daar nou aan?’

‘Gevangen, toen ik sinaasappels stond te persen zag ik de staart van een kat zenuwachtig heen en weer bewegen, zijn lichaam gespannen, voorzichtig zijn prooi besluipend. Ik zocht naar een vogel die in het verlengde zou moeten zitten, in plaats daarvan hobbelde er een klein wit konijn door de straat.’

Het duurt even voor ze beneden is. Een man zou hooguit een T-shirt aangetrokken hebben, ongegeneerd over zijn buik krabben, dank je wel zeggen en bij het omdraaien zijn slip omhoog trekken, maar zij is een vrouw. Zo snel als ze kon heeft ze een trainingsbroek en een jackje aangetrokken, door het raam van de voordeur zie ik dat ze nog even snel haar haren fatsoeneert.

‘Wat een geluk dat je de kat voor was.’ Ze pakt het beestje van me aan. ‘Hoe kan hij nu zomaar ontsnappen?’

‘Geen idee.’

‘Sorry, ik moet gaan,’ knik ik gehaast, ‘ontbijten en dan mijn dochter naar school brengen.’ Het lijkt me beter om haar niet te vertellen dat ik voor mijn werk enige keren zo’n wit konijntje moest slachten voor het avondmaal.

 

‘Hey pap, wat doe je nu? Ik moet er hier uit hoor!’ Ik negeer haar en rijd door ‘Pap, wat doe je?’

‘Ik breng je vandaag even naar school, kan best een keertje toch?’

‘Lief.’ Ze glimlacht en zakt onderuit met haar telefoon.

Niet veel later slenteren we naar het hek van het schoolplein. Ze geeft me een knuffel als afscheid, een kus krijg ik sinds het begin van de pubertijd niet meer als haar vrienden en vriendinnen in de buurt zijn.

‘Kom je me straks ook halen?’

‘Weet ik niet, hoe laat ben je uit?’

‘Twee uur, ik app je dan wel even.’

‘Is goed, muppet.’

Ze kijkt niet meer om, maar tegen beter weten in blijf ik staan. Naast mijn voeten liggen een paar champagnekurken, de dag moet nog beginnen.

Niels ®elen

 

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics