Naar de haaien

29 Jan ’21 Lockdown dag 44

‘Vandaag gaan jullie niet alleen een brief aan iemand schrijven, maar ook posten’, zoals gebruikelijk had ik uit het raam zitten staren en daardoor de uitleg over de afzender, de geadresseerde en de plek van de postzegel gemist. Pogingen om het af te kijken bij mijn buurman werden vakkundig achter de ellebogen afgeschermd.

Zenuwachtig bezocht ik het toilet waar ik mijn hoofd koelde onder een kraan. Als de brief niet aankwam en er geen antwoord kwam, volgde onherroepelijk een onvoldoende. Een dreiging die dichterbij kwam toen iedereen na een week een antwoord had ontvangen en in de klas had voorgelezen. 

Drie weken lang stond ik met lege handen. Mijn ome Henk excuseerde zich ervoor. Hij ontving mijn brief toen zijn schip Kaap Hoorn rondde en ze hadden het druk. Het scheelde namelijk weinig of ze waren daar gezonken toen een zaagvis de romp open probeerde te rijten. Gelukkig werden ze gered door een hamerhaai die het gat dichttimmerde.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics