Love Street

‘Wacht even.’ Voorzichtig liep hij van haar weg terwijl zij haar arm strekte om hem nog zo lang mogelijk aan te kunnen raken. Zijn vingers gleden soepel over zijn smartphone, zoals ze eerder langs haar nek gleden.

‘Hoe was Duitsland?’ Hij antwoordde niet, hij zette de speaker harder en pakte haar vast.

‘Ik wil met je dansen.’ Zachtjes trok hij haar hand boven haar hoofd. De nazomerzon keek ongegeneerd de kamer in en nam de opwaaiende witte jurk in zich op.

De jurk deed, evenals haar lange blonde haren, een vergeefse poging om haar pirouette bij te houden.

‘Als je vanuit Hamburg terugrijdt naar Nederland …’ Abrupt trok hij haar tegen zich aan. ‘… dan gaat bij Bad Oeynhausen de snelweg ineens over in de hoofdstraat.’ Haar lichaam had iets vaginaals, vond hij. De warmte die het uitstraalde en de zachtroze huid zonder moedervlekken hadden een onmiskenbare aantrekkingskracht op hem.

‘De manier waarop de weg door de stad heen loopt, doet denken aan Telegraph Road.

‘Dit zijn de Dire Straits toch niet?’ Glimlachend schudde hij zijn hoofd.

‘Nee, The Doors.’

‘Oh, ik wist niet dat die ook vrolijke liedjes maakten.’ Ze leunde achterover om haar glas wijn van de tafel te kunnen pakken.

‘In de hoofdstraat vind je een enorme seksshop. Niet ergens achteraf in een obscuur straatje, maar in het midden van deze straat.’

‘En dat is raar?’

‘Nee, of misschien toch. Zo’n winkel prominent in het midden van de hoofdstraat, alsof het de Bijenkorf op de Dam betreft. Even verderop vind je een fietsenwinkel waar ze met fluorescerende letters groot op de ruiten hebben geschreven: Wir lieben Bikes.

‘Uit protest, of als tegenwicht tegen de seksshop?’ Haar blik en glimlach verraden dat ze aangeschoten is. Hij antwoordt niet, maar danst zacht zingend met haar.

‘I see you live on Love Street. There’s this store where the creatures meet.’

 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics