Lieve Mama – Grote Schoonmaak

N˚ 93                                                                                                         Lafare  17-07-2021

Lieve Mama,

Omdat het zonde is als er spullen weggegooid moeten worden inspecteer je mijn koelkast. Met alles wat er nog ligt kunnen we een maaltijdsalade en een prutje van champignons maken. Met de twee afbakbroodjes die ik eigenlijk als ontbijt voor mijn vertrek morgen naar Frankrijk had bewaard, was dat voor ons tweeën meer dan genoeg. Tijdens het koken hoor ik je mompelen dat het hoog tijd is om, net als bij Inge, ook hier eens langs te komen voor een grote schoonmaak.

Ook Cristel had de vlekken op mijn vloer en de rommel op mijn tafel al met een verbaasde blik gadegeslagen. ‘Ik kan dat niet,’ blies ze in de cappuccino die ik voor haar had gemaakt, ‘op vakantie gaan zoals jij dat doet.’ Net als jij lijdt ze aan de dwangneurose om voor haar vertrek het hele huis grondig schoon te maken. Oordelend gleden haar ogen verder door mijn kamer. In een poging haar weg te leiden van de vensterbank, het aanrecht en de ongeopende post, ging ik in de zon op het balkon zitten waar ze zich direct zorgen maakte over wie de planten water geeft.

Vroeger zaten wij met zijn vieren al in de auto met de caravan erachter te wachten als jij het huis nog aan een laatste inspectie onderwierp. Nog een keer controleren of het gas uit was en een laatste doekje over het aanrecht. Terwijl papa constant op zijn horloge keek, lazen wij ondertussen geduldig een boek. Op het moment dat je eindelijk de deur achter je sloot, stapte hij uit om nog snel even te gaan poepen. Dan zag ik je denken: ‘dat toilet heb ik verdomme net schoon gemaakt.’

Liefs     

Niels    

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics