Lieve Mama N˚85: 2 halen 1 betalen

De afgelopen week schreef ik twee brieven op één dag, het was luiheid

N˚ 85                                                                                                         Zeist 20-04-2020

Lieve Mama,

Hoewel ik allang wist wat ik vorige week vrijdag wilde schrijven, kon ik me er niet toe zetten. Ik had geen zin en omdat ik niet meer thuis woon, ontbrak het me aan een moeder die me streng toespreekt. Een moer die me vertelt dat het haar niet uitmaakt en dat ik dan maar zin moet maken. Afgelopen vrijdag was het van hetzelfde laken een pak en dus zit ik hier nu op de maandagmorgen met een kop koffie twee brieven aan je te schrijven. Twee brieven die ik, puur voor het gemak, in één envelop zal versturen. 

Twee halen één betalen, dat moet een hoop goed maken omdat er geen grotere hel was dan boodschappen doen met jou. Zoals ik mijn routes uitstippel voor het rondbrengen van de bloemen, plande jij op basis van de folders je boodschappenlijstje. Toiletpapier bij de Nettorama, beschuit en hagelslag van de MCD, pasta en cola bij de AH, om tot slot voor een net sinaasappelen met honderd kilo boodschappen aan je stuur en mij achterop naar de Super aan de andere kant van Leerdam te fietsen.

Aanbiedingen, korting, hamsterweken werkten bij jou als een rode lap op een stier. Dan begon de adrenaline en de dopamine te stromen. Was een product uitverkocht dan claimde je een tegoedbon of stuurde je ons later terug om het alsnog te halen. Wee ons gebeente als wij die ontbrekende boodschap uit puur gemakzucht bij de dichtstbijzijnde en niet de opgedragen supermarkt haalden. Dan wachtte een reprimande in de vorm van een lesje rekenen en vreesde ik inhouding van het zakgeld. Misschien dat je me mijn luiheid, mijn indolentie van de afgelopen twee weken door de vingers kunt zien. Ik heb mezelf nu toch een slordige twee euro bespaard, daar zou jij een kilometer voor omfietsen.

Liefs     

Niels    

Meer brieven lezen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics