Lieve Mama N˚80 – Quarantainebunker

N˚ 80                                                                                                    Zeist 13-03-2020

Lieve Mama,

Vrijdag de 13e is de dag van de Apocalyps. Overlopen door een niet te stuiten virus, begonnen de hamsterweken bij de Albert Heijn al voordat ze er zelf een campagne voor hadden verzonnen. Vanuit de schoolbanken appte Ties me dat ik misschien even wat eten in moest gaan slaan, omdat mensen een beetje gek worden en alles opkopen. Rijst, pasta, blikgroenten en toiletpapier verdwenen in de voorraadkasten van de nuchtere Nederlandse schijtlijster.

Nergens op straat was er een spoor te bekennen van uitgerukte legers, maar de oorlog lijkt uitgebroken. We worden aangevallen door een onzichtbare vijand. COVID-19 die vanuit China het vliegtuig naar Italië nam, vervolgens Spanje en Duitsland binnenviel om tot slot, via een carnavalsoptocht, Brabant en de rest van Nederland te overmeesteren. Hoe de angst om zich heen slaat, bleek op het moment dat ik in de leeggeroofde supermarkt plotseling moest niesen. Het ging te snel om voorzorgsmaatregelen te nemen en jij zou me vroeger thuis ongetwijfeld opvoedkundig hebben toegesproken.

”Hand voor je mond als je hoest”, gevolgd door de mededeling dat ik even naar het toilet moest lopen, voor een stukje papier om mijn neus af te vegen.

Het toilet, dat vroeger de plek was waar Sven onderdook tot de afwas gedaan was, is in deze crisis blijkbaar nog steeds een prima schuilplaats. Het is de quarantaine bunker waar Nederland zich verschanst totdat het gevaar van Corona geweken is.   

Liefs     

Niels

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics