Lieve Mama, brief n˚79, Moordenaar

N˚ 79                                                                                                         Den Haag 05-03-2020

Lieve Mama,

Toen ik afgelopen woensdag voor boodschappen richting de supermarkt liep, overwoog ik het politiebureau van Zeist in te lopen om mezelf aan te geven voor 48-voudige moord. Doodslag die ik in Afghanistan beging omdat militairen juridisch gezien doden met voorbedachten rade. Ik was niet een van de veteranen die de petitie tegen DENK kamerleden Özturk en Azarkan tekende, sterker ik lag niet eens wakker van de woorden van deze marionetten van een ander staatshoofd, maar wel van de woorden van het OM.

 ‘De uitspraken zijn beledigend, maar niet onnodig grievend’, en de dag van Vrouwe Justitia ging verder zonder na te denken over veteranen, politie, hun familie en vrienden. Er volgde geen uitleg over onze democratie en het geweldsmonopolie dat deze beroepen staatsrechtelijk hebben. Geen nuancering waarin duidelijk gemaakt werd dat elk geweldsincident van agent of soldaat nota bene door het OM onderzocht en getoetst wordt op rechtmatigheid. Dat er strikte regels zijn voor dat geweld en dat we vooral leren om het zo lang mogelijk niet te gebruiken. 

Misschien was er na jaren bezuinigen op de rechtsstaat geen woordenboek voor handen in de rechtbank of misschien was de rechter die de uitspraak deed  (net als onze koning ooit) gewoon een beetje dom. Uitgerekend bij justitie, waar de letter van de wet tegenwoordig belangrijker is dan de geest, zagen ze dat ene cruciale element in de definitie over het hoofd, het woord ‘onwettig’. Maar in ieder geval is er nu duidelijkheid vanaf vandaag kan ik de vraag: ‘Papa, ben jij een moordenaar?’, die mijn dochter me na terugkomst uit Afghanistan stelde volmondig met ja beantwoorden. Dat kon er ook nog wel bij.   

Liefs     

Niels    

Share and Enjoy !

Shares

13 comments

 • E  

  Ik hou mijn hard vast voor de dokteren en verpleegkundigen die straks ook keuzes moet maken, achteraf durven ze je in je rug te steken.
  Voor de zorg staan achter jullie als dekking en niet messen als sommige kamerleden.

  Verder zeg ik dit verhaal klopt als een bus.

 • Janmaat  

  Jammer dat onze politiek dit toelaat. Jammer dat onze opdrachtgever niet de moeite neemt om een speciale tv uitzending in last om het volk toe te spreken maar zich met een Mailtje van 5 regeltjes zich ervan af doet.

  Maar ik weet dat de personen die ’t hardst roepen zich uiteindelijk achter anderen gaat verstoppen. En die persoon noemt zich een afgevaardigde voor het volk. Ik noem hem een laffe kuthond. En zelfs die zijn trouwer aan hun pack dan de persoon die roept..

  Ik mag als actief dienende dit niet zeggen maar misschien wordt het tijd dat Nederland echt doelwit gaat worden met alle gevolgen van dien. Misschien dat het volk dan hun ogen opent en zulke politieke figuren corrigeert. is het niet zo dat het volk, dmv stemrecht, , bepaalt wie onze vertegenwoordigers zijn?

  Tenslotte: wij kunnen ons zelf tenminste nog recht in de spiegel aankijken. En sommige volksvertegenwoordigers verdienen een integriteit ’s onderzoek!

 • Leo  

  Hallo Niels en alle dienders van het vaderland. Ik ben blij dat dit eindelijk eens goed in de schijnwerpers word gezet
  Ik ben het met je eens hoe moet je het je kinderen uitleggen wat je daar in de vreemde hebt gedaan.
  Ik vind dat de politiek niet echt weet hoe het daar in oorlogstijd aan toe gaat .
  Het word hoog tijd dat daar ook eens een uitvoerig debat over gevoerd word.

 • Angelique  

  Wat mij zo verbaasd is dat we momenteel de veteranen van de 2e wereldoorlog als helden herdenken omdat zij ons 75 jaar geleden hebben verdedigd. Zonder hen hadden we de vrijheid zoals we die nu kennen helemaal niet gehad. En nu, nu ben je een moordenaar wanneer je mensen beschermd terwijl je alleen maar je werk doet. En hoe kan iemand die alles alleen maar uit boeken kent, die zelf niks heeft meegemaakt beoordelen over jou! Want voor jou is het doden van mensen heel anders dan voor een moordenaar. Je doet het niet uit jaloezie, wraak, genot maar uit het feit dat je de andere wilt beschermen. Je wilt dat andere leven in vrijheid en de mogelijkheid krijgt om in vrede te leven. Ik ben geen beroeps.of een veteraan maar een partner. Ik heb van dichtbij gezien wat het met de.mensen doet om ineen gebied te zijn waar de meeste mensen niet willen zijn uit angst dat hen iets overkomt. gelukkig zijn er helden die dit wel.durven en er voor zorgen dat wij kunnen leven in een betere wereld.ziwel de veteranen van toe en die van nu zijn in mijn ogen de echte helden.

 • Francesco  

  Ik kook óók!

  Mensen die dat soort uitspraken doen moeten niet alleen vervolgd worden voor smaad en verspreiding van haat, maar als ze een juridisch beroep hebben (zoals rechter, openbaar aanklager, enz.) uit het ambt gezet worden!
  Willens en wetens een incorrecte definitie gebruiken om een persoonlijke hetze te uiten (Of weten ze echt het verschil niet? Dat zou nóg ernstiger zijn in mijn optiek) toont dat ze niet neutraal en dus ongeschikt zijn voor zo’n ambt!

 • Tonio 2002  

  Dank je Niels.
  De Shit die Dutchbatt 3 over zich heen heeft gekregen vanuit de maatschappij loog er ook niet om.

 • Steven  

  Spijker op de kop Niels!!!

 • Dirk  

  Dag gewaardeerde moordenaar,

  ook wel eens nagedacht over hoe je moordenaar werd?
  Is het niet zo dat je niets anders deed dan moest/ van je verwacht werd?
  Ging je ècht buiten je boekje, of stond er een sanctie volgens het militair justitieel gerecht op je
  ‘weigering van een dienstbevel’ als je niet zou doen wat je deed ?
  Wij leerden toch te zorgen dat de rug van je maat gedekt is ?
  Wat deed je nu werkelijk fout?
  In het kort nog dit: in theorie zijn theorie en praktijk hetzelfde. Alleen in de praktijk is dat wel eens anders !
  10-4.

 • Tonny Houtsma  

  Uit mijn hart gegrepen

 • T.K. Van Der Linden  

  Typisch een “nieuw licht” rechter, waarschijnlijk een D66 veteraan!

 • Dick  

  Helemaal spot on, Niels!

 • Jan  

  Krachtig Niels

 • Hans de Rouw  

  Beste moordenaars,..

  wij leven intens met jullie mee, m’n hart bloed, en m’n bloed kookt.
  De essentie van trouw aan volk en vaderland wordt afgeschoten.
  Hoe kan een land, welke jullie met gevaar voor eigen leven, gediend hebben onze eigen mensen verguizen, verraden. Immers het feit alleen al dat de kamer dit toelaat riekt naar landverraad.
  Goed laten we dan maar doen wat we er gezegd of gevraagd wordt door deze marionetten van een of ander staatshoofd.
  Geen moordenaar in het buitenland meer zijn, terug trekken van van onze troepen, humanitair of niet, en alleen onze eigen grenzen gaan verdedigen.
  Alsjeblieft Hollandse “moordenaars” met Nederlands wapenrok, kom hierheen, verdedig onze grenzen, en maak ons land weer beter. Gooi parasiterende en kwaadwillende medelanders er uit. Wie? Denk maar na.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics