Lieve Mama, brief N˚78 Elastiek

N˚ 78                                                                                                                    Zeist 21-02-2020

Lieve Mama,

Alles in me trilt vandaag. Pijn, verdriet, onmacht en frustratie. Ik ben boos op mijn eigen dochter, een boosheid die zover gaat dat ik haar heb gevraagd om de sleutels van mijn huis terug te geven, dat ik haar kamer heb leeggeruimd en de spullen bij haar moeder voor de deur heb gezet. Er is geen ruimte voor mijn dochter in mijn huis, misschien wel omdat mijn hoofd overloopt van liefde voor haar en pogingen te begrijpen wat er gebeurt. 

Van mezelf kan en wil ik ze mogelijk ook niet herinneren, die periodes dat je bijna geen kind meer bent. Tijden van verzet tegen volwassen in het algemeen en je ouders in het bijzonder. De avonden dat je trots was omdat je ouders met hun handen in het haar zaten, zich geen raad meer met je wisten. Verder dan dat, is het bij ons gelukkig nooit gekomen, maar met mijn dochter ligt het sinds de scheiding anders. Wat is er gebeurd, als je tegenover je kind in een rechtbank komt te staan. Wat is er aan de hand als een rechter over de aard en de vorm van onze liefde moet gaan beslissen omdat, lang nadat het naar elkaar luisteren stopte, er nu ook van praten geen sprake meer is. 

In de keuken staar ik in mijn koffie en naar de elastiekjes aan een haakje. De rubberbandjes die hangen zoals thuis en die ik bewaar omdat ze, zoals jij ons vroeger zei, altijd van pas kunnen komen. De hele week verheugde ik me op het schrijven van een vrolijk en grappig verhaal over elastiekjes. Ik deed er mijn best voor, maar lukt niet. De rek is eruit, er knapte iets. 

Liefs     

Niels    

Share and Enjoy !

Shares

3 comments

  • Peter van der Bom  

    ‘Been there, done that’. Heel herkenbaar en zo intens verdrietig. Ongekend veel moed nodig om dit te delen. Ik wens jou en jullie heel veel wijsheid en sterkte toe!!!!

  • Alice  

    Lieve Niels, heftig voor jou en je dochter, ik wens je veel geduld en wijsheid, weet zeker dat alles eens weer in orde komt.

  • Nellie Lodders  

    Kwetsbaar en emotioneel. Je hebt jezelf weer bewonderenswaardig kwetsbaar opgesteld. Herkenbaar ook (tot op een zekere hoogte). Sterkte. Heel veel sterkte.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics