Lieve Mama, brief N˚77 Valentijnsdag

N˚ 77                                                                            Een geheime plaats in Nederland 14-02-2020

Lieve Mama,

Misschien moet je vandaag nog naar Rome gaan voor het Lupercalia feest. Naar de grotten waar Remus en Romulus ooit door een wolf opgevoed werden. In een grote kuil zou je, met andere ongehuwde vrouwen, wachten op de man van je dromen. Een man die jou vindt door eenvoudigweg een lootje met jouw naam erop te trekken. Tinder avant la lettre dat overigens door de kerk verboden en vervangen werd door Valentijnsdag. Vernoemd naar de op 14 februari 270 onthoofde heilige Valentius.

Na de scheiding van papa zocht je via Parship, Lexa of andere datingsites nog naar een nieuwe man. Waren er koppelpogingen van vriendinnen, wat stiekeme vrijpartijen en potentiële liefdes, maar niets blijvends en dus hield je het voor gezien. Het was niet eens de teleurstelling in de liefde, maar de ontdekking dat je geen zin meer had om je aan anderen aan te moeten passen. En waarom zou je ook? Jij realiseerde je dat je gelukkig bent in je eigen huis, met jouw eigen regels, dat je geen behoefte meer hebt om die ruimte te moeten delen met een vreemde. Gewoonweg genieten van je echte grote liefdes, van je kinderen en kleinkinderen is meer dan genoeg.

Zelf gunde ik je zo die leuke man en kon het vandaag daarom niet laten om je anoniem een brief te schrijven. Je in het geheim laten weten dat ik altijd van je heb gehouden in de hoop dat je bij het lezen weer even zult blozen. Dat je met een glimlach op een wolk door de rest van de dag zult lopen. Dat je in de stad om je heen kijkt. Jezelf bij elk iets te lang durend oogcontact de vraag stellend of hij het misschien was.

Liefs     

Mister X

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics