Lieve Mama 104 Massamoordenaar

N˚ 104                                                                                           Zeist 20-03-2023

Lieve Mama – massamoordenaar

Lieve Mama,

            Na de machtsgreep van Caroline van der Plas, kunnen we ook deze week weer naar de stembus. Het wc-motmugje, het goudoogje, de beverkever en de boskakkerlak zijn de lijsttrekkers voor het insect van het jaar. Hoewel ik een groot voorstander van democratie ben en iedereen altijd vertel dat ze moeten gaan stemmen, twijfel ik dit keer. Niet omdat ik geen voorkeur heb, maar gezien mijn verleden weet ik niet of ik in dit geval wel stemrecht heb.  

            Het was een mooie zomerdag in Hardinxveld. Van oma had ik een vergrootglas gekregen waar ik in de achtertuin mee aan het spelen was en een van jouw broers had me laten zien hoe je daar een fikkie mee kon stoken. Gefascineerd experimenteerde met papiersnippers, een blok haardhout, de achterkant van mijn hand en mieren. Een voor een liet ik de zwarte zenuwpezen over het terras rennen om ze uiteindelijk als een stuk plastic te laten smelten onder het oranjerode stipje van mijn loep.

            Toen ik het je in de auto terug naar huis vertelde, wees je me terecht. Ik moest me schamen om die weerloze beestjes zo te pesten. Hoewel ik nog niet precies wist wat het woord betekende, liet je me weten dat alleen sadisten zulke dingen doen. Toen aan het eind van de maand in onze eigen achtertuin de vliegende mieren uit alle voegen kwamen kruipen, liet je mij in de keuken een grote pan water op het vuur zetten. Het kokendhete water moest ik van jou over de pasgeboren koninginnen en mannetjes gieten alsof het kreeften waren die gekookt moesten worden. Van een sadist naar een massamoordenaar bleek een kleine stap. 

Liefs     

Niels    

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

One comment

  • Alice  

    Hahaha, zo zie je maar, helemaal perfect wordt het nooit.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics