Lieve Mama 102 Diplomatie

N˚ 102                                                                                           Zeist 10-02-2023

Lieve Mama,

De mysterieuze witte stip die kortgeleden boven Amerika hing, bleek een luchtballon. Lange tijd hing hij stil boven de staat Montana om daarna in hoog tempo door te vliegen. ‘Een spionageballon’, zeiden de Amerikanen. ‘Een afgedreven weerballon’, ontkenden de Chinezen elke beschuldiging. 
Om het zekere voor het onzekere te nemen, wachtten de Amerikanen totdat hij veilig boven de oceaan hing en schoten het ding uit de lucht. China reageerde als door een wesp gestoken en hun al dan niet geveinsde verontwaardiging was compleet toen Amerika ook het bezoek van Anthony Blinken aan Bejing uitstelde. 

Het exacte moment kan ik me niet meer herinneren mama, maar het was ergens in mijn puberteit dat je onder mijn matras een paar Playboys vond. Na het verschonen van mijn bed, had je alle moeite gedaan om ze exact zo terug te leggen als ze lagen. Alsof je niets gezien had. De volgende morgen bij het ontbijt keek je me net iets langer dan normaal aan en stelde een ogenschijnlijk onschuldige vraag. Blozend verborg ik mijn schaamte achter een kop warme thee.

Ongetwijfeld zul je een week later je wenkbrauwen gefronst hebben over het feit dat de vleesmap niet meer onder mijn bed terug te vinden was. De kans dat hij met het oud papier verdwenen was, achtte je terecht verwaarloosbaar. Terwijl ik besloot om vanaf nu mijn eigen bed te verschonen, zweeg jij discreet over de stapel blote vrouwen onder in een la. Een harem die met de komst van mijn eerste vriendinnetje overigens vanzelf uit mijn leven verdween. Moeders begrijpen als geen ander wat veel presidenten nog moeten leren; diplomatie werkt zolang je die ander een uitweg biedt zonder gezichtsverlies te lijden.  

Liefs     

Niels    

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

2 comments

  • Niels Roelen  

    Misschien wordt het tijd dat we dat ook meenemen in de opvoeding. 🙂

  • Alice  

    Mooi verwoord Niels, alles hoeft niet persé gezegd en genoemdste worden.
    Jammergenoeg gelden tegenwoordig andere regels (FB etc.)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics