Laarzen

Slaapdronken stapt hij zijn bed uit en loopt naakt richting de badkamer. Hij manoeuvreert zich tussen een volle prullenbak uit de kamer van zijn dochter en een stofzuiger door. Al sinds het begin van de week staan ze hier met goede bedoelingen maar onaangeroerd. Op de gang mauwen de katten en rennen de trap af in de hoop dat hij zal volgen om ze brokken te geven.

‘Straks,’ klinkt het bits terwijl hij op het toilet gaat zitten. Nieuwsgierig komt een van de katten teruglopen en geeft kopjes langs zijn benen. Draaiend met zijn kont en met zijn staart omhoog.

‘Waarom lopen jullie nooit eens langs de Chinees,’ vraagt hij aan zijn kont krabbend hardop aan het beestje, ‘of gewoon de voordeur uit, alsmaar rechtdoor en dan de A12 oversteken?’ Hij heeft geen last van een ochtendhumeur, maar de katten zijn hem al jaren een doorn in het oog. Een erfenis uit zijn vorige relatie waar hij geen afstand van kan doen omdat hij nu eenmaal de verantwoording aangegaan is en hij dus ook vindt dat hij daar niet voor weg mag lopen.

Zachtjes schudt hij zijn pik heen en weer, zet de douche aan en kijkt de badkamer rond op zoek naar een schone handdoek. Hoewel er in het kastje nog wel een ligt, vist hij een andere,  die nog redelijk droog is, op uit het hoopje naast de wasmand en legt die op het randje naast de douche.

Als hij terugloopt naar de slaapkamer ziet hij ze liggen. Haar zwarte laarzen, alsof ze die, net als haar twee tassen met kleren die ze voor dit weekend bij zich heeft, zo uit haar handen heeft laten vallen. Hij glimlacht, in haar eigen huis is alles altijd keurig op orde. Stoort ze zich aan alles wat rondslingert, maar hier lijkt ze zich opgelucht onder te dompelen in een omgeving waar racefietsen, gitaren, ongeopende post en stapels kranten die hij nog moet lezen je omringen als visite op een verjaardag.

 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics