Kiwi

kiwi‘Een kiwi lepel je niet uit, die eet je met schil en al’, merkt hij vriendelijk op als hij de kleine dameskledingwinkel binnenstapt.

‘Pardon?’ antwoordt de dame die zojuist bij de espressoautomaat een theelepeltje heeft gepakt verbaasd.

‘Het uitlepelen van een kiwi is een nutteloze bezigheid, een Nieuw-Zeelander doet het niet en begrijpt ook niet dat wij het wel doen.’ Hij schuift zijn op maat gemaakte pet wat naar achteren en wijst op de kiwi die de blonde verkoopster in haar handen houdt. ‘Het is verzonnen door mensen die ooit hip en wereldwijs wilden lijken door het eten van exotisch fruit. Hetzelfde type mens dat tegenwoordig zweert bij quinoa en andere zaden.’

‘Dus u eet ze met huid en haar?’

‘Ja.’ Gecharmeerd door haar witte jurkje overweegt hij heel even om haar de waarheid te vertellen, dat het in zijn eigen geval gemakzucht is. Dat dit verhaal slechts een middel is om intrigerend gevonden te worden door vrouwen. Niet dat hij zich alleen schaamt voor zijn luiheid, maar veel eerder vanwege het feit dat hij kiwi’s eet omdat een artikel in de Viva of de Linda betoogde dat sperma beter smaakt als de man kiwi’s heeft gegeten. Dat hij met zijn tanden altijd een sneetje in een kiwi maakt om daarna zijn bovenlip net op het harige deel erboven te leggen en dan met gesloten ogen zijn tong door de inkeping naar binnen te duwen.

‘Kan ik u misschien ergens mee helpen?’

‘Ik zag u van buiten af staan in dat jurkje…’ Hij kijkt haar aan om te zien of ze de trilling in zijn stem ook hoort. ‘Welke maat is dat, ik zoek precies zoiets. Voor mijn vriendin. Sekschique, als ik zo vrij mag zijn. Zoals de onderkant rond uw billen danst en het de borsten tekent…’

’36,’ antwoordt ze gevleid, ‘maar die maat heb ik niet meer.’

‘Mijn vriendin is iets groter dan u’, liegt hij.

‘Ik heb nog een 38 en een 40, en anders heb ik dit type jurkje nog in wel het zwart.’

‘De witte in 38 graag.’

‘Mocht het niet passen, dan kunt u met de kassabon altijd ruilen.’ Hij knikt en legt tachtig euro op de toonbank. Zeven jurkjes heeft hij nu in zijn kast hangen, voor een vriendin die hij nog moet ontmoeten.

 

 

Niels ®elen

 

Share and Enjoy !

Shares

2 comments

 • Niels Roelen  

  Hey Suzanne,

  In mijn gedachten hoort het bij een groter verhaal, ik werk eraan!

  Dank
  Niels

 • Suzanne  

  Beste Niels, dit is een heel leuke afwisseling van jouw andere bijdragen! Een mooie twist in dit verhaal, het zijn mijn fantasie aan tot denken…Dank!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics