Kikker

‘En precies zoals Zelensky voorspelde, ging het in Nederland weer snel over andere dingen’, schrijft Bas Heijne dit weekend in een opinieartikel (NRC). In het artikel wijst hij ons op de Russische staatstelevisie waar vol passie gesproken wordt over het einde van de NAVO, de vluchttijd van kruisraketten naar Londen of New York en hoeveel Oekraïners er voor de overwinning gedood moeten worden.

Om dat te voorkomen laat Petro Porosjenko (oud president Oekraïne) in een interview weten dat we geen compromis kunnen accepteren. 

‘Straks wil Poetin Gotland en Alaska.’

Om de wereld te redden zijn ‘noteert u die aantallen heel precies’ 500 tanks, 1000 stuks artillerie, 100 gevechtsvliegtuigen 300 luchtafweersystemen en 200 raketten tegen schepen nodig. 

De oorlog is net 100 dagen bezig, maar juist nu het erop aan komt, verslapt onze aandacht, constateert Heijne  

In Afghanistan sprak ik regelmatig geestelijk verzorgster Ank. Na een tijdje bekende ik dat bermbommen en gevechten me emotioneel nog weinig deden. Ze vertelde dat mensen situaties die langer dan drie maanden duren niet meer proberen te veranderen, maar accepteren als normaal. Ook wij zijn maar kikkers in een pan.

Niels ®elen

Een inktpatroon is een korte kijk op de oorlog in Oekraïne. De 180 patronen die ik op patrouille droeg, zijn vervangen door woorden.

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics