Inktpatroon 9 Kinderfeestje

Perron in Kramatorsk

‘Er stonden geen beschietingen op het programma’, laat een woordvoerder van het Kremlin na de raketaanval op het treinstation van Kramatorsk (Oekraïne) weten. Alsof het om iets doodnormaals gaat, doet Rusland de aanslag op een met vluchtelingen volgepakt treinstation af. Zoals je in een restaurant aan de ober vraagt naar iets wat niet op de kaart staat. De beelden van chaos, achtergelaten bagage en levenloze lichamen? Pure propaganda van Zelensky, zij hebben er niets mee te maken. 

De agenda van Poetin maakt links en rechts nog wel melding van een bombardement op een burgergebouw in Kiev. Of van de verdere vernietiging van Marioepol en als er tijd over is, zouden ze aandacht kunnen besteden aan de inleidende beschietingen op Odessa, maar over Kramatorsk valt niets terug te vinden.  

Het journaal meldt meer dan honderd doden en gewonden. Op het internet laat onderzoekscollectief Bellingcat weten dat de tekst op een van de twee afgevuurde raketten Russisch is. ‘Voor de kinderen’, denken ze te lezen. Misschien dat er sprake van een vergissing is. Dat de woordvoerder van het Kremlin iets over het hoofd ziet. Dat als hij nogmaals de agenda van Poetin doorzoekt, de gebeurtenissen in Kramatorsk toch terug te vinden zijn. Niet onder het kopje oorlog, maar bij ‘kinderfeestjes’. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics