Inktpatroon 82 Pragmatisme

‘Wij hebben de intentie noch de mogelijkheid om het lot van gevangenen en de omstandigheden van hun verblijf in de relevante instellingen te monitoren’, reageert Kremlin woordvoerder Peskov begin december op vragen over de verdwijning van Aleksej Navalny. Uit de gevangenis tamtam klinken geruchten over een ziekenhuisopname. Problemen met zijn suiker. ‘Suiker’ was in 2020 nog een synoniem voor novitsjok en dus maken de advocaten van Navalny zich zorgen. 

Ondanks dat de oppositieleider veilig achter slot en grendel zit en Poetin de afgelopen verkiezingen vervalste, zo’n 10-15 miljoen “extra” stemmen hem stevig in het zadel houden, blijft Navalny een doorn in het oog. 

Maandag dook hij voor het eerst in een paar weken weer op. Vanuit de IK-3 strafkolonie grapt Aleksej dat hij met zijn lange baard misschien een beetje op de kerstman lijkt en dat we ons over hem geen zorgen hoeven te maken. Navalny’s nieuwe verblijfplaats ligt in Siberië, op meer dan 2000 kilometer van Moskou en boven de poolcirkel. Geïnspireerd door “vriend” van Rusland Wilders, volgde Poetin Geerts pragmatisme en besloot om zijn grootste politieke probleem op te bergen in de ijskast. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics