Inktpatroon 78 Puberaal

‘Toen ze in november winterjassen begonnen uit te delen, wist ik dat het lang zou gaan duren.’ De twee weken die Kyrylo(14) zou doorbrengen in een Russisch vakantiekamp, werden uiteindelijk 6 maanden. Volgens Maria Lvova-Belova, de Russische pleegmoeder van alle ontvoerde Oekraïense kinderen, volkomen normaal. ‘De kinderen waren uitgenodigd om uit te rusten en aan te sterken’. Tijd die effectief ingevuld wordt met patriottische les, Russisch bewustzijn en geschiedenis. 

In de Islamitische Staat werden kinderen tevreden gehouden met snoep en cadeaus. Terwijl ze op de madrassa’s lessen volgden over de Islam en de Jihad. Gekleed in militaire uniformen en met grote geweren in hun handen leerden ze over wonen in het kalifaat, kameraadschap en loyaliteit. Ze maakten excursies naar live onthoofdingen en leerden op poppen hoe je dat zelf het beste kunt doen. 

‘We zweren dat we optrekken naar Rome,’ vertelde een kind in een videoboodschap, ‘breken jullie kruizen af en maken jullie vrouwen tot slaaf.’

Sinds zijn terugkeer vindt Kyrylo Rusland een groots land met een prima president. Hij weigert Oekraïens te spreken. Het kan puberaal gedrag zijn, maar wat je vaak genoeg hoort of ziet, ga je uiteindelijk geloven. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics