Inktpatroon 70 Hearts and Minds

‘Oekraïne en de NAVO zijn nooit van plan geweest om Rusland aan te vallen.’ Alsof Wagners opmars richting Moskou nog niet beschamend genoeg was, schoffelde Prigozjin bij zijn aftocht het fundament onder de oorlog nog even fijntjes onderuit. Om een wankelend moedertje Rusland overeind te houden, prees Poetin zijn generaals voor hun moed. Generaals die een burgeroorlog hadden weten te voorkomen door voornamelijk toe te kijken vanaf de zijlijn.

Het rommelt in Rusland. Aan de ene kant ergert de gewone Rus zich aan het feit dat hun kinderen sneuvelen aan het front terwijl de kinderen van de elite vakantie vieren. Aan de andere kant klaagt de ‘beau monde’ over een leider die de controle verliest. In een poging om de harten van de bevolking te winnen, ging Poetin de straat op. Hij schudde handen, kuste een meisje op haar voorhoofd en liet zich tussen de menigte fotograferen. 

Niet omdat hij daarvan houdt, maar omdat Prigozjin hem confronteerde met een les uit moderne Westerse oorlogen. Het winnen van the Hearts & Minds van een vreemde natie klinkt nobel, maar belangrijker is om ze thuis niet te verliezen.  

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

One comment

  • Hubert-Jan  

    Begonnen aan de nieuwe werkelijkheid,
    Laat ons dat ook doen met onze eigen waarden en normen, missen goede voorbeeld

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics