Inktpatroon 7 Excuus

Radiotoren bij Gleiwiz

Volgens Rusland was de aanval op een olieopslag in Belgorod de eerste van de Oekraïne op Russisch grondgebied. Op videobeelden was te zien hoe twee helikopters hun raketten afvuurden. Niet alleen is het onwaarschijnlijk dat de Oekraïne ongezien het netwerk van de Russische luchtafweer weet te omzeilen, maar kenners gaven ook nog eens aan dat het type aanvalshelikopter niet in dienst zou zijn bij de Oekraïense luchtmacht. 

De aanval op het depot, deed me denken aan het Gleiwiz incident. Een aanval door de Polen op een radiotoren net over de Duitse grens. De toren werd, op 31 augustus 1939, in werkelijkheid door 150 SS’ers in Poolse uniformen vernietigd. Tijdens de operatie werd ook een aantal veroordeelde Duitse misdadigers (Konserven genoemd) in een Pools uniform gehesen. Na het toedienen van een dodelijke injectie werden ze met kogels doorzeefd om zo een gevecht met Duitse soldaten in scène te zetten. 

Een dag na de aanval rechtvaardigde Hitler naar het buitenland zijn inval in Polen met het bewijs dat zij de agressor waren. Soms heb je vooral een excuus nodig.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics