Inktpatroon 52 Tanks

Als de overste Alexander nog op de middelbare school zit en uit het raam kijkt, ziet hij hoe de tanks van de Bernhardkazerne de stoepranden vermorzelen en de putdeksels uit de straat rijden. Vanaf dat moment wil hij nog maar een ding: tanks, tanks, tanks, tanks. 

Voor de meeste mensen, waaronder Rutten, is elk militair voertuig dat visueel vervreemd is van een gewone personenauto al snel een tank. Om dat beeld bij te stellen, vertaalt Mart de Kruif de militaire definitie op radio1 in Jip-en-Janneketaal. 

Stiekem hanteer ik sinds het halen van mijn tankrijbewijs en weet dat bijna niets je in een tank tegenhoudt de definitie van mijn wachtmeester Oesterholt: God’s eigen voertuig.

‘Om het gevecht op de grond te winnen, zijn tanks onmisbaar’, legt Mart op de radio uit. Alle Leopard II tanks die Nederland ooit in de bewapening had, zijn afgestoten. Bij gebrek aan geloof in een oorlog heeft Nederland (lees Rutten) ze voor een habbekrats aan de Finnen verkocht. Nu de oorlog in Oekraïne in een beslissende fase belandt, kunnen wij het belangrijkste wat Zelensky nodig heeft niet leveren: tanks, tanks, tanks, tanks. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *