Inktpatroon 46 Murphy’s Law

‘Onze grootse natie,’ meldt soldaat Pilav Filatjev op zijn weblog, ‘is niet in staat ons te kleden, bevoorraden en voeden’. Al vanaf het begin van de oorlog, klagen Russische militairen over roestenden tanks en verouderde pantservoertuigen. 

Murphy’s laws of combat: ‘If you’re short of everything but the enemy, you’re in a combat zone.’

Hoeveel geld ik tijdens mijn militaire loopbaan besteedde aan het aanvullen van mijn uitrusting, aan handige en betere spullen, durf ik niet te zeggen. Voor Afghanistan alleen al gaf ik een slordige tweeduizend euro uit. Nieuwe kisten, een jas, thermoshirts, een betere rugzak voor patrouilles en een scherfwerende bril.

Met de bril die defensie destijds verstrekte was overigens niks mis. Het enige probleem was dat er, na vier rotaties Uruzgan, geen voorraad meer was.

Murphy’s law: ‘The one item you need, is always short of supply.’

Ik vertrok met een tegoedbon en kocht zelf een alternatief. Streng wees een meerdere mij voor een patrouille op het feit dat het ding niet door defensie getest en goedgekeurd was. 

De wet van bureaucratie: ‘Als je oogletsel oploopt, is de staat daarvoor niet aansprakelijk.’ 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics