Inktpatroon 43 Twijfels

Voor het plegen van zelfmoordaanslagen, maakte de Taliban geen gebruik van hun meest fanatieke strijders, maar vaak van gewone mensen. Mannen die vanwege een handicap of om een andere reden niet meer konden voorzien in het onderhoud van hun gezin. In ruil voor een aanval op NAVO-troepen, beloofde de Taliban ze naast 72 maagden in het paradijs, vooral ook om voor hun gezin te zorgen. 

Hoewel je gezin (zeker voor een wanhopig persoon) een goede reden kan zijn, nam de Taliban voor elke aanslag het zekere voor het onzekere door de dader te drogeren. Mocht zelfs dat niet genoeg zijn, dan was er ter plaatse altijd iemand aanwezig om elke aarzeling met een druk op de knop te verhelpen. 

Onlangs werd in Vladivostok een kolonel van de Russische marine, door een ondergeschikte dood op zijn bureau aangetroffen. Zelfmoord melden diverse Russische media over Vadim Boyko. Vijf schoten door de borst, met vier Makarov pistolen die op zijn bureau werden gevonden. Ik sluit niet uit dat iemand hem, om in het geval dat hij op het laatste moment toch twijfels kreeg, geholpen heeft. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics