Inktpatroon 42 Gereedschap

Met zijn hoofd aan een stuk beton geplakt geeft de Russische Jevgeni Noezjin toe dat hij deserteerde waarna een militair van de Wagner groep met twee klappen van een moker zijn hersens inslaat.

Volgens Prigrozjin, de commandant van de eenheid, is het niet meer dan een Een hondse dood voor een hond. Het filmpje van de executie dat op het Telegram- kanaal van Grey zone rond gaat betitelt hij tevreden als Een prachtig stukje regisseurswerk.

Zonder het filmpje gezien te hebben trillen mijn benen. Ik denk terug aan een reeks radioberichten die we ooit op Patrouille basis Poentjak onderschepten. Via de radio volgden we een live Taliban tribunaal in het dorpje Sorkh Murghab net ten noorden van ons kamp. In het bijzijn van alle dorpelingen stond een man terecht voor de diefstal van twee zakken meel. Twee zakken meel die hij niet gestolen had omdat hij een dief was, maar omdat zijn gezin honger leed. 

Net als bij Noezjin hebben de leiders geen ruimte voor begrip. Met een roestige botte zaag amputeren ze op het dorpsplein de handen van de man. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics