Inktpatroon 40 Qatar

Dat het WK-voetbal in 2024 aan Qatar toegewezen werd, vertelt Michael van Praag op radio1, was een verrassing. Ieder land heeft evenveel recht om het te worden, maar Qatar is zo klein, heeft geen behoorlijke stadions en kan geen legacy nalaten.

In een gesprek over of voetballers, supporters, politici en de koning wel naar een WK moeten gaan. Waar het gaat over omkoping en mensenrechtenschendingen ben ik verbaasd over zijn uitspraken over dat laatste onderwerp. 

De dood van al die arbeiders is vreselijk, schandalig, maar de melding van The Guardian over 6751 overleden arbeidsmigranten klopt niet. De ILO heeft onderzoek gedaan en komt tot andere cijfers voor 2020. Vijftig doden, 500 ernstig gewonden en 37000 licht gewonden. 

De legacy van Qatar schuilt in een “ode” aan liverpoolcoach Bill Shankly

‘Some people believe that football is a matter of life and death. I’m very disappointed with that attitude. I can assure you it’s much, much more important than that.’

In vier jaar tijd zond Nederland 29.000 Nederlandse militairen op missie naar Uruzgan. Vijfentwintig kwamen er om, 140 raakten er gewond. Het WK is geen militaire missie. De organisatie in Qatar is veel, veel gevaarlijker dan dat.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics