Inktpatroon 33 Kamikaze

Kamikaze piloot

Het korte moment van twijfel bij de bestuurder van een blauwe pick-up truck, was voor de sergeant in de voorste YPR genoeg. In een reflex geeft hij zijn soldaten de opdracht om de luiken van het rupsvoertuig te sluiten en zich schrap te zetten. Een korte droge tik van staal tegen staal, wordt gevolgd door een onvoorstelbaar harde knal. 

In de buitenwijken van Tarin Kowt, regent het heel even gruis en verbrandde stukjes mens. De soldaten in het infanterie gevechtsvoertuig horen het niet. Als aangeslagen boksers proberen ze zich onder het pantser te oriënteren. Ze roepen naar elkaar, maar alle geluiden worden overstemd door de piep in hun oren. Boven het voertuig hangt een zwarte paddenstoel die kilometers verderop te zien is, maar ondanks alles zijn ze ongedeerd. Gered door die korte aarzeling van de zelfmoordenaar. 

Deze week liet Oekraïne weten dat Rusland diverse militaire voertuigen hadden uitgeschakeld met exploderende kamikazedrones. Met hoge snelheid boren ze zich uit het niets in de Himars raketsystemen of zware houwitsers. Dat robots niet aarzelen, geen enkel gevoel van twijfel kennen is angstaanjagend.  

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics