Inktpatroon 30 Wederopbouw

Repair Together

Begeleid door de beats van technomuziek en gekleed alsof ze op een festival staan, ruimen Oekraïners puin in een dorpje net buiten Kiev. Clean-up raves, georganiseerd door een groep jongeren die voor de oorlog feesten en festivals organiseerden. Repair together is de wederopbouwmissie van Oekraïne. De 3D-approach 2.0: Dance – Develop – Dance.

‘De mensen hier zijn jong, willen helpen en zitten vol levensenergie,’ laat DJ Oleksandr Buchinskiy weten, ‘maar ze zijn verdrietig, boos en voelen de pijn van de oorlog.’ 

Zelf vind ik wederopbouwmissies een prima plek voor trance muziek. Na gevechten met de Taliban, ging op Kamp Holland mijn koptelefoon en liet ik me meevoeren op de beat As the rush comes. Het volumeniveau was dan recht evenredig met dat van mijn adrenalinespiegel.

Tijdens de gevechten zelf, als de boosheid en pijn van de oorlog je laat geloven dat wederopbouw soms vooral succesvol is, door eerst alles met de grond gelijk te maken, waren mijn spieren te gespannen om te kunnen dansen. Knarsetandend galmde Rammstein dan tussen mijn oren.

‘Geadelt is wer schmerzen kennt. Vom feuer das in lust verbrennt. Bang! Bang! Feuerfrei!’

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics