Inktpatroon 25 Olievlek

‘Om de levens van de Oekraïense verdedigers te sparen, hebben we tot terugtrekking besloten.’ Laat de regering van Zelensky op 3 juli weten. Na weken van strijd, hebben de Russen Lysytsjansk (en daarmee de gehele regio Loehansk) eindelijk volledig onder controle. Als een olievlek breidt Poetin zijn invloed verder naar het westen uit en zal de focus de komende tijd op de Donbas komen te liggen.  

De voortgang van onze missie in Afghanistan werd in de media door politici en generaals vaak trots uitgelegd als de inktvlekstrategie. Je brengt een gebeid onder controle en van daaruit breid je je invloed steeds een beetje verder uit. ‘Als een druppel inkt op een vel papier.’ 

Er is een verschil tussen Afghanistan en Oekraïne, tussen de inkt-, en de olievlek. Waar die eerste iets op ging bouwen, breekt de tweede iets af. Bovendien bleek het effect van de inktvlek te verdwijnen, waar ik vrees dat dat van de Russische olievlek blijvend is. Dat we Poetin straks vol trots zijn overwinning zien claimen over wat in feite een milieuramp van apocalyptische proporties is.

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics