Inktpatroon 10 Comical Ali

Mohammed Saïd al Sahaf

Volgens het Kremlin waren het niet de Oekraïense Neptunes raketten die het vlaggenschip de Moskva tot zinken brachten, maar een brand in de munitiekamer en een storm. Afgaand op de staats tv, de enige bron die de gewone Rus nog ter beschikking heeft, verloopt de denazificatie van de Oekraïne geheel volgens plan. Fantastisch zelfs. 

Zo valt het aantal gesneuvelde Russische militairen op een hand te tellen, zijn op het station van Kramatorsk geen Russische raketten afgevuurd, worden Oekraïners niet gedeporteerd, maar gaan ze op heropvoedingscursussen, zijn er in Boetsja geen oorlogsmisdaden gepleegd, is er nergens verboden clustermunitie gebruikt en is kameraad Poetin het toonbeeld van tolerantie. 

Door de manier van verslaglegging, vraag ik me af wat er geworden is van Mohammed Saïd al Sahaf. De Iraakse minister van informatie die de vernietiging van de Amerikaanse troepen beschreef met Shock and awe. Lafaards die als een slang in de woestijn probeerden te vluchten voor de dappere Republikeinse garde. Om Comical Ali, die bij hoog en laag beweerde dat er geen Amerikaanse tanks in Bagdad waren terwijl die op de achtergrond door het beeld reden, kon je nog een beetje lachen. 

Niels ®elen

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics