In de koffer

kofferNaakt is ze van onder de douche door naar haar koffer gelopen, die al enkele dagen geopend midden in de kleine studio ligt. Vanaf de bank heeft hij haar met zijn ogen gevolgd, maar het lijkt haar niet te storen. Zelf is hij niet echt gestructureerd, zoals je dat ook niet van een man verwacht, maar haar koffer heeft voor hem een nieuwe dimensie aan het woord chaos gegeven.

Ontspannen vist ze een string uit de koffer, trekt hem met haar wijsvingers bij het elastiek uit elkaar om hem te bekijken, laat hem weer vallen, pakt een nieuwe en herhaalt het ritueel. Bij de derde steekt ze tevreden haar benen door het kant waarna ze hem zorgvuldig op haar heupen trekt. Op haar gemak gooit ze wat kleren uit de koffer en zoekt de bh die bij de slip hoort.

Twee jurkjes drapeert ze over de eetkamerstoelen, pakt een handje bosbessen en noten uit een plastic bakje en gaat zitten om een paar grijze sokken met hartjes aan te trekken, die van haar dochter geweest zouden kunnen zijn, en verbergt ze onder een paar zwartleren laarzen. Met een guitige blik zoekt ze zijn ogen. Verlegen glimlacht hij naar haar, als bevestiging dat haar geheim bij hem veilig is.

‘De zwarte’, zegt hij zachtjes terwijl zijn handen door de haren van zijn vriendin glijden die zwijgend tegen hem aan ligt.

‘Zeker weten?’

‘Ja,’ antwoordt An, ‘die vind ik ook mooi.’

Geroutineerd laat ze het jurkje over haar schouders en heupen glijden, haalt met twee handen haar haren uit de hals en besluit om ze op hun plek te houden door haar zonnebril als een diadeem te gebruiken. Ze neemt niet de moeite om het andere jurkje op te vouwen. Behendig werpt ze het in haar koffer en kijkt goed waar het in de koffer landt om het makkelijk terug te kunnen vinden.

Er is veel waarmee ze hem de afgelopen dagen heeft verrast, haar koffer en handtas misschien nog wel het meest. Beide zijn in zijn ogen een totale chaos, maar op het moment dat ze er iets uit nodig heeft, of iemand iets aan haar vraagt, vist ze er moeiteloos aspirines, pleisters, lippenstift of een paar Uggs uit die nu eenmaal makkelijker lopen dan hoge hakken.

 

Niels ®elen

 

 

Share and Enjoy !

Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics